Zo hou je je wenkbrauwen een leven lang mooi

Zo hou je je wenkbrauwen een leven lang mooi

Ooglidcorrectie? Vaak niet eens nodig met deze tips van wenkbrauwenkoningin Roya.

Wenkbrauwen doen veel voor ons – ze zijn essentieel voor onze gezichtsuitdrukking en de juiste kleur en vorm kunnen ons een stuk frisser en jeugdiger doen lijken. Andersom kunnen te dunne, doffe of verkeerd gevormde wenkbrauwen ons een stuk ouder en onaantrekkelijk maken. Wenkbrauwspecialiste Roya Zare van Beautysalon Roya te Badhoevedorp weet gelukkig precies wat te doen om je wenkbrauwen mooi te maken én te houden.

Tweede lichaamstaal
Roya weet met haar ruim 35 jaar ervaring als wenkbrauwspecialist precies waar ze het over heeft, en wordt dan ook terecht dé wenkbrauwspecialiste van de BN’ers genoemd. Ook onze eigen Nouveau hoofdredacteur Claudia brengt met vaste regelmaat een bezoekje aan deze wenkbrauw goeroe. “Wanneer je de 50 passeert vraagt alles meer aandacht – je conditie, je huid, je haar en zo ook je wenkbrauwen. Als we ouder worden wordt ons haar dunner, en ook verliezen we pigment. De wenkbrauwen worden hierdoor dus een stuk minder zichtbaar en sprekend – iets dat van grote invloed kan zijn op onze gezichtsuitdrukking. Dunnere wenkbrauwen kunnen echter ook veroorzaakt worden door stress, veranderingen in de hormoonhuishouding, medicatie of gewoonweg doordat er vroeger iets te enthousiast is weggeplukt met de pincet. Het met regelmaat verwijderen van haartjes met haarzakje en al heeft namelijk als gevolg dat deze haartjes op den duur niet meer terugkomen,” aldus Roya. Omdat wenkbrauwen zo bepalend zijn voor je gezicht en gezichtsuitdrukking noemt Roya de wenkbrauwen ook wel een tweede lichaamstaal of wenkbrauwtaal. In haar salon ziet ze vaak vrouwen die naar de cosmetische arts zijn geweest voor een ooglidcorrectie of andere ingreep, terwijl dit misschien helemaal niet nodig was geweest na een goede wenkbrauwbehandeling. Er zijn zelfs cosmetische artsen die hun cliënten alvorens een ingreep uit te voeren naar Roya hebben verwezen voor een wenkbrauwbehandeling, om te kijken of dat wellicht al het gewenste effect opleverde.

Mooie wenkbrauwen na 50+
Roya adviseert dan ook eerst de wenkbrauwen aan te pakken voor je iets aan het gezicht laat doen. Heb je al een ingreep gedaan? Ook dan is een bezoekje aan een wenkbrauwspecialist geen overbodige luxe. Cosmetische ingrepen als botox, facelifts en ooglidcorrecties kunnen de vorm en stand van de wenkbrauwen namelijk veranderen. Een wenkbrauwbehandeling kan dit weer corrigeren. Hoe je ook na je vijftigste je wenkbrauwen in shape houdt? Roya weet het.

 • Naar de salon 
  Niet alleen door cosmetische ingrepen maar ook door het ouder worden van de huid en het haar kunnen de vorm en het volume van de wenkbrauwen veranderen. Ga dus altijd eerst naar de wenkbrauwspecialist voor je iets anders laat doen – een wenkbrauwbehandeling kan al een enorm verschil maken.
 • Liever lichter 
  Net zoals je met regelmaat naar de kapper gaat is het regelmatig inplannen van een wenkbrauwafspraak geen overbodige luxe na je vijftigste. Ga je zelf aan de slag? Let er dan op dat je je wenkbrauwen niet te dik en te donker maakt – dit zorgt namelijk voor een harde, onnatuurlijke uitstraling.
 • Geen grote bogen 
  Roya ziet bij vijftigplussers vaak wenkbrauwen die een te grote boog hebben en te hoog op het gezicht zitten. Deze vrouwen zijn vaak in de veronderstelling dat dit een liftend effect heeft bij het wenkbrauwuiteinde, maar het tegenovergestelde is waar.
 • Kleur bekennen 
  Omdat we naarmate we ouder worden pigment verliezen, raadt Roya aan de wenkbrauwen op subtiele wijze wat kleur te geven en de wenkbrauwen zo weer wat sprekender te maken en warmte toe te voegen aan het gezicht. Let wel – subtiliteit is hierbij key en zorg ervoor dat je van licht(er) naar donker werkt. De binnenkant van de wenkbrauwen zet je dus iets lichter aan, en naar de zijkant van het gezicht toe mag het wat donkerder.
 • Scheer ze weg 
  Een andere gouden tip van Roya voor vijftigplussers is wilde haartjes wegscheren in plaats van epileren. Dit kan je doen met een speciaal wenkbrauwscheermesje, en doordat je de haartjes zo niet met haarzakje en al verwijdert weet je zeker dat ze weer terugkomen. Degenen die (begrijpelijkerwijs) niet zelf met een mesje in de buurt van de wenkbrauwen willen komen kunnen hiervoor terecht in de salon.
 • Smeren met knoflook
  Deze tip van Roya is zowel zeer goedkoop als effectief – snij een teentje knoflook doormidden en wrijf met deze stukjes over de wenkbrauwen. Laat dit tien minuten intrekken en spoel vervolgens af met water. Herhaal dit elke dag voor optimaal effect. Dit ritueel kan een beetje prikkelen omdat knoflook de doorbloeding stimuleert, maar dat is ook precies de bedoeling. Door een betere doorbloeding krijgen de haarzakjes meer voedingstoffen, en daardoor blijven ze in topconditie.
 • Mini-massage 
  Dat het masseren van het gezicht (met bijvoorbeeld een roller of gua sha) goed is om tekenen van veroudering tegen te gaan wisten we, maar hetzelfde geldt ook voor de wenkbrauwen. Dagelijks zachtjes knijpen en masseren is eveneens goed voor de doorbloeding en dus voor de haarzakjes.

Bron: Nouveau (door Taviza Balraadjsing)